Unii privilegiati (jurnalistii auto) au facut deja cunostinta cu noul Orlando, insa noi am avut ocazia sa-l cunostem prin intemediul unui curs intr-o clasa virtuala; Chevrolet, ca si Opel, organizeaza astfel de cursuri continuu pentru ca reprezentatii marcii, adica dealerii, sa afle cat mai multe despre produsele promovate inainte de a se trezi cu ele la poarta.
 |
Orlando Concept |
Trebuie sa recunosc ca, initial, masina nu m-a impresionat atat de mult - si mi-e clar acum ca de fapt n-o intelesem asa cum trebuia. Bine, la impresia initiala a contribuit si diferenta destul de semnificativa dintre concept si produsul final. Imi atrasese foarte mult atentia conceptul si abia asteptam sa vad o noua lovitura din partea Chevrolet (la fel cum facuse putin mai devreme Cruze-ul), iar formele neobisnuite ale masinii de productie m-au cam... dezamagit. Totusi, afland mai multe despre model si intelegandu-i scopul, a inceput deja sa-mi placa - ramane de vazut daca si atunci cand il vom avea in showroom impresia va ramane aceeasi.
Dupa mine, primul lucru care trebuie spus despre masina este faptul ca platforma pe care o foloseste este cea Delta, comuna cu cea folosita de Cruze si noul Astra; astfel, masina se pozitioneaza, ca dimensiuni, intre Cruze si Captiva - deci nu este o masina mai care decat Captiva, da?
 |
Orlando deja in showroom in Elvetia |
Versatilitatea este al doilea punct de atractie al monovolumului de familie, configuratia scaunelor pasagerilor putand fi aranjata in nu mai putin de 16 variante; exista de asemenea o multime de spatii de depozitare (chiar si in podea pe primul si al treilea rand de scaune - o premiera la Chevrolet). Oglinda suplimentara pentru supravegherea pasagerilor din spate (daca sunt copii, sigur ai nevoie) este de asemenea o idee interesanta.
La curs nu ne-au spus nimic despre felul in care se 'rabateaza' randul doi de scaune pentru un acces facil la cel de-al treilea, insa asta am vazut-o intr-un reportaj al TF1 (video mai jos).
Colegul de la vanzari spune ca primul pret al masinii va fi de 14790 Euro, TVA inclus - motorizarea de 1.8 litri, benzina, 141 CP si cinci trepte de viteza; varianta Diesel, 2.0 litri si 131 CP, incepe de la 17490 Euro, TVA inclus.
Cum am zis, ramane de vazut care va fi prima impresie, insa pana una-alta, masina chiar pare ceva special, ceva care in mod clar lipsea din oferta Chevrolet. Sa speram ca vor fi si clienti pentru aceasta nisa.