6 septembrie 2010

Cruze hatchback - comunicat de presa oficial

Noul hatchback este următorul capitol în povestea de succes a modelului Cruze

- Modelul hatchback de prezentare va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Paris
- Noul model se va baza pe atractivitatea sedanului Cruze acumulată la nivel global
- Autovehiculul Cruze hatchback consolidează reputaţia de lider de care se bucură marca Chevrolet în Europa
- Una din cele patru premiere Chevrolet de la Paris

Povestea modelului Chevrolet Cruze atinge noi culmi, iar ultimul său capitol anunţă lansarea noului model hatchback cu 5 uşi, o altă dovadă privind intenţia mărcii Chevrolet de a oferi mai multă valoare în schimbul preţului în cadrul tuturor segmentelor mainstream din Europa.

O versiune de prezentare a autovehiculului compact al mărcii Chevrolet va fi dezvăluită pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris, pe 30 septembrie. Acesta va fi una dintre cele patru premiere mondiale Chevrolet de la acest salon.

Prin introducerea noului hatchback Cruze, clienţii au dispoziţie un stil alternativ de caroserie pe lângă sedanul tradiţional, iar Chevrolet a stabilit noi standarde printr-un autovehicul care oferă o valoare de nivel mai înalt în comparaţie cu unii dintre concurenţii săi cu mai multă experienţă în acest segment.

Conform spuselor lui Wayne Brannon, preşedintele şi directorul general al Chevrolet Europe, potenţialul de a satisface cerinţele mai multor clienţi este semnificativ. „Cruze se dovedeşte a fi o reală poveste de succes. Vindem acest model în 70 de ţări din toată lumea şi, recent, acesta a depăşit modelul Aveo, devenind cel mai bine vândut autoturism al mărcii la nivel mondial.

„Modelele hatchback joacă un rol critic pe numeroase pieţe. Întregul segment compact din Europa constă în aproximativ 4,8 milioane de unităţi, care reprezintă peste un sfert din întreaga piaţă, iar modele hatchback reprezintă aproximativ 65% din acest volum. Prin urmare, aşteptaţi-vă să observaţi o creştere a activităţii comerciale în anumite regiuni, ceea ce va transmite mesajul că Chevrolet este acum un jucător serios şi de top în Europa."

De la data lansării sale în primăvara anului 2009, sedanul Cruze a fost primit cu braţele deschise pe pieţele din toată lumea, fiind considerat o schimbare de ritm pentru această marcă ai cărei clienţi sunt atraşi de stilul său coupe, de calitatea construcţiei, de cele 5 stele obţinute la testul NCAP şi de dinamismul conducerii. Modelul a fost, de asemenea, ales ca maşina AUTOBEST a anului 2010 de către un juriu format din principalii jurnalişti auto din Europa Centră şi de Est.

Modelul Chevrolet Cruze este deosebit de bine adaptat la gusturile şoferilor europeni, un fapt susţinut de succesul înregistrat de vânzările de pe numeroase pieţe. Până în prezent, în 2010, Cruze este pe primul loc în topurile privind volumul de vânzare al modelelor sedan compacte pe numeroase pieţe europene mari, inclusiv Danemarca, Germania, Elveţia, Italia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie, unde depăşeşte cifrele prevăzute pentru vânzări.

În afara Europei, creşterea vânzărilor modelului Cruze este la fel de evidentă. Doar în China, Chevrolet a vândut aproape 90.000 de modele Cruze de la începutul anului, iar sedanul se vinde bine în Rusia, în anumite regiuni din America de Sud şi din India precum şi pe alte pieţe emergente.

Design hatchback

Datorită liniei fluide şi atrăgătoare a acoperişului, caracteristică pentru un coupe, şi consolelor scurte atât în faţă cât şi în spate, noul model Cruze hatchback are aceeaşi „postură” dinamică ca şi sedanul, putând fi recunoscut instantaneu. Caroseria acestuia va oferi aceleaşi reacţii rapide pe şosea, fiind construită cu ajutorul noului sistem de şasiu integral (BFI), completat printr-o reglare de ultimă generaţie a componentelor şasiului. Utilizarea sistemului BFI are drept rezultat niveluri înalte de stabilitate şi rezistenţă.

Capacitatea de încărcare a modelului Cruze hatchback este de aproape 400 de litri şi acesta va fi disponibil cu o banchetă spate rabatabilă fracţionat 60/40.

Participarea Chevrolet la Campionatul Mondial de Turisme cu modelul Cruze aduce mari beneficii de imagine. Cu numai patru curse rămase din acest sezon, marca este liderul actual atât la categoria Piloţi, cât şi la cea pe Echipe, reuşind să etaleze în acelaşi timp şi calităţile dinamice ale autovehiculului.

Noul model Chevrolet Cruze hatchback cu 5 uşi va fi pus în vânzare în toată Europa la mijlocul anului 2011, iar preţurile vor fi anunţate aproape de data lansării.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu