13 septembrie 2010

Noul Captiva SUV are un design sportiv şi este echipat cu o nouă gamă de motoare

  • Aspect exterior modern, sportiv, cu partea frontală îndrăzneaţă specifică mărcii Chevrolet
  • Detalii interioare optimizate, cu un aspect de lux şi o textură plăcută la atingere
  • Organizare flexibilă a spaţiului interior cu cinci sau şapte scaune şi spaţiu de depozitare generos
  • O nouă gamă de motoare puternice şi eficiente
  • Noi transmisii manuale şi automate cu şase trepte de viteză
  • Tracţiune pe puntea faţă sau integrală
  • Una dintre cele patru premiere mondiale ale mărcii Chevrolet la Salonul auto de la Paris
Noul Captiva SUV va fi prezentat în premieră la Salonul auto de la Paris, având un nou design în partea din faţă, o serie de detalii interioare optimizate şi o nouă gamă de motoare şi transmisii. Captiva va fi unul din cele patru modele Chevrolet prezentate în premieră în cadrul acestui eveniment.

Captiva reprezintă modelul SUV sport veritabil de la Chevrolet, cu un nou stil încrezător şi dinamic şi un nou sistem de tracţiune integrală, care distribuie forţa de tracţiune în funcţie de necesităţi.
Noul Captiva păstrează avantajele oferite de dispunerea flexibilă, tip amfiteatru, a celor trei rânduri de scaune, care permit transportarea a până la şapte pasageri.

Modelul Captiva şi-a atras numeroşi fani prin designul său exterior încă de la lansarea sa în 2006, iar noua generaţie aduce o îmbunătăţire a acestuia. Privind noul Captiva din faţă veţi remarca, cu siguranţă, un număr de trăsături care conturează ţinuta sa atletică: capota motorului cu o formă nouă, sculpturală şi ascuţită, o nouă grilă a radiatorului, de dimensiuni mai mari, prevăzută cu două prize de aer, sigla Chevrolet amplasată cu mândrie în mijloc, farurile îndrăzneţe şi semnalizatoarele de direcţie integrate în oglinzile retrovizoare exterioare.

Orientate înspre aripile din faţă, prizele de aer laterale au acum o formă mai ascuţită pentru a scoate în evidenţă caracterul sportiv al modelului Captiva, iar profilul autovehiculului de la montanţii A în spate este unul atrăgător, caracterizat printr-o linie a aripilor elegantă, ascendentă.

Caroseria noului Captiva este evidenţiată perfect de noua paletă de culori pentru exterior şi de pasajele pronunţate ale roţilor care permit utilizarea unor jante cu dimensiuni între 17 şi 19”.

Schimbări majore pot fi remarcate şi sub noua capotă a modelului Captiva, cu nu mai puţin de patru motoare noi puternice, echipate standard cu o nouă gamă de transmisii manuale sau automate cu şase trepte de viteză pentru mai multă putere şi o călătorie lină. Noua gamă de motoare, care include două unităţi pe benzină (de 2,4 l şi 3 l) şi două variante turbodiesel (2,2 l), integrează numeroase tehnologii avansate pentru obţinerea unu echilibru optim între performanţă şi consum redus de carburant.

Prin introducerea noului motor pe benzină V6, cu o cilindree de 3 litri şi o putere de 258 cp, prevăzut cu sistem de injecţie directă şi sincronizare variabilă a supapelor, noul Captiva va fi unul dintre cele mai puternice SUV-uri compacte de pe piaţă, iar noile unităţi diesel de 2,2 litri, prevăzute cu turbocompresor şi sistem de injecţie common rail vor dezvolta o putere de 163 sau 184 cp. Unitatea pe benzină de 2,4 litri, cu doi arbori cu came în chiulasă şi sincronizare variabilă a supapelor completează noua gamă de motoare, dezvoltând o putere nominală de 171 cp. Atât motoarele turbodiesel de 2,2 litri, cât şi varianta pe benzină de 2,4 litri pot fi comandate cu tracţiune pe puntea faţă şi tracţiune integrală.

Şasiul noului Captiva a fost adaptat pentru a spori dinamismul autovehiculului, pentru a îmbunătăţi performanţele la virare, caracteristicile antiruliu şi cele ale suspensiei. Modelul Captiva oferă un nivel optim de siguranţă prin intermediul sistemelor standard de control electronic al stabilităţii (ESC), control al tracţiunii (TCS) şi de asistare la frânare (BAS), precum şi al airbagurilor frontale, laterale şi de tip cortină.

La bordul noului Captiva, şoferul şi ceilalţi pasageri se vor bucura de un spaţiu interior generos, cu spaţii de depozitare printre cele mai apreciate din clasa sa şi cu două configuraţii ale scaunelor: 5 sau 7 scaune.
Noul interior optimizat al modelului Captiva este prevăzut cu o serie de noi finisaje şi materiale, inclusiv noile tapiţerii ale scaunelor şi elementele decorative interioare, cu un aspect de lux şi o textură plăcută la atingere. Inginerii de design au utilizat în mod eficient câteva dintre elementele întâlnite la alte modele noi Chevrolet, precum lumina de fundal de culoarea gheţii cu nuanţă albastră şi designul curbat al planşei de bord care se întinde înspre uşile şoferului şi pasagerului faţă, creând o senzaţie de cabină dublă. 

Noul Captiva este echipat cu sistemul de asistare la pornirea în rampă, care previne alunecarea în spate a autovehiculului la pornirea în rampă şi o frână de parcare electrică, care asigură un spaţiu suplimentar pentru depozitarea mai multor articole în consola centrală, inclusiv două suporturi pentru pahare de 1 litru.
Sistemul audio al noului Captiva include o mufă Aux-in, port USB şi conexiune Bluetooth. În plus, pasagerii se vor bucura de o experienţă audio deosebită graţie tehnicii acustice îmbunătăţite care reduce zgomotul cauzat de drum, vânt şi motor. Modelul Captiva poate fi comandat cu un sistem de navigaţie cu ecran tactil şi cameră video pentru mers înapoi în vederea asistării la parcare.

Captiva oferă numeroase caracteristici de SUV la un preţ avantajos: motoare puternice, dar eficiente, tracţiune integrală, spaţiu generos şi versatilitate pentru maxim şapte pasageri. Lansarea în Europa a autovehiculului este prevăzută pentru primăvara anului 2011.

2 comentarii:

  1. Cate trepte are cutia manuala? 5 sau 6 ? Ma refer la treptele pentru mers inainte, nu-mi spuneti de marsarier.

    RăspundețiȘtergere
  2. la punctele din partea de sus a articolului se spune "Noi transmisii manuale şi automate cu şase trepte de viteză"

    este un comunicat de presa oficial din partea Chevrolet, asa ca vom avea cutii de viteze manuale cu sase trepte - un punct, e adevarat, la care actualul Captiva putea fi imbunatatit ;) si iata ca va fi.

    RăspundețiȘtergere