17 septembrie 2010

Verifica masina inainte de cumparare!

Pe site-ul Opel gasiti un articol interesant care atrage atentia asupra riscurilor pe care un cumparator si le asuma atunci cand achizitioneaza o masina second-hand. Desigur, noi ne-am dori ca toate masinile care se cumpara sa fie nou-noute, si mai ales cumparate de pe strada Caracal, nr. 107, insa piata second hand este destul de importanta in acest moment. Asadar, daca aveti de gand sa achizitionati un Opel/Chevrolet la mana a doua, treceti-l mai intai printr-un service autorizat. Adica veniti sa-l vedem si noi inainte de a face pasul decisiv. Vom face o diagnosticare, teste de franare si amortizoare, etc. Cine stie, poate ajuta :)

Iata articolul despre care vorbeam:

1.Verificarea alinierii rotilor:
Cu ochii fixati in jos si mainile in buzunare, dau cateva lovituri rotilor. Din pacate, nu avem nici cea mai vaga idee despre ce sa cautam,deci, daca nici una din roti nu cade jos, putem deduce ca totul este in regula

2.Diagnoza motor:
Luam niste ulei de pe joja, il trecem printre degetul aratator si cel mijlociu, si apoi il mirosim. Nici consistenta, nici mirosul lui nu ne da vreun inteles, asa ca este mai bine sa ramanem tacuti. Apoi (doar ca sa fim siguri), intrebam: “Mnanca ulei ?” La care raspunsul este evident “Nu.” Oricum, la ce altceva sa ne fi asteptat?

3.Inspectia vizuala a sasiului:
Faceti cel putin doua ture in jurul masinii, verificati vopseaua din toate unghiurile si intrebati: “A avut vreodata accident?”. In cazul in care nu descoperim noi vreo indoitura, sa nu ne asteptam la o confesiune, ceea ce inseamna ca raspunsul este “Nu”. Ce usurare!

4. Kilometrajul:
Daca 25000 km la o masina de 4 ani va suna ciudat, fiti suspicios: “Sunteti sigur ca este corect kilometrajul?” Raspunsul: “Bineinteles”. Din moment ce nu-l putem verifica, ar fi mai bine sa credem si sa ne multumim cu aceasta. Citind randurile de mai sus, nu ne putem gandi decat la o rabla accidentata cu kilometrajul dat peste cap, importata din strainatate, vanduta de catre un vanzator dubios victimei sale nestiutoare. Mai mult ca sigur, nici nu ne-am gandi sa cumparam o asemenea masina.

Dar, cum ar fi daca masina chiar nu a fost accidentata, nu mananca ulei si cei 25000 km la bord sunt reali. Si asta este posibil, depinde cum ni-l imaginam pe vanzator. Sa presupunem ca scenariul de mai sus ia loc intr-un showroom, unde informatiile privind masina va sunt furnizate de catre un om in costum. In acest moment ne-am gandi sa cumparam masina?

Cumpararea si vanzarea de vehicule second hand se bazeaza pe incredere. Foarte multe lucruri pot sa se ascunda in spatele unei masini de mai multi ani, pe care noi, clientii creduli, nu le putem verifica. Este posibil ca masina sa fi fost folosita ca taxi in Istanbul, dar la fel de bine sa fi fost parcata intr-un garaj din Elvetia timp de 5 ani.

De accea este vital sa cumparati in locatii de incredere si sa alegeti retelele de distribuitori, al caror trecut si marime va garanteaza calitatea vehiculelor. Un exemplu bun este Reteaua Opel, pentru vehicule second-hand garantate.

Daca, dupa o vizita intr-un astfel de loc, plecati acasa fara a gasi masina potrivita, este recomandat sa lasati verificarea vehiculelor uzate pe mana specialistilor. In cazul incare vehiculul ales este un Opel, contactati imediat unul din Centrele de Service Autorizate Opel, pentru ca de acum programul Service 4+ include o oferta pentru verificare, valabila inaintea achizitionarii – la preturi care sunt mai ieftine decat crezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu